Details

Architect TRIAS DE BES ARQUITECTURA
Developer
FUNDACIÓ ESADE
Builder COPCISA
Location SANT CUGAT DEL VALLÈS – BARCELONA
Cost 21.118.000 €
Area 17.700 m2
Design 2006
Construction
2006 – 2008

Description

The project is a part of the whole “ESADE Sant Cugat” University Campus, formed by several buildings. The planning demanded a building that could adapt itself to a great slope, that is why it was designed with by creating patios and a large roof garden.

The project comprises two parts: one above the large garden, and the other one below.

The one below, the basement, is ventilated and illuminated by patios, and its structure is made of reinforced concrete retaining walls, in order to support the earth’s pressure. The building structure above the garden is lighter and made of steel, in order to make spans as large as possible. The exterior enclosure of the buildings are made of large concrete prefabricated elements.

Related Projects