Details

Architect TAC ARQUITECTOS
Developer CTM
Builder ALAF-TEYCO
Location MANRESA – SPAIN
Cost
11.514.440 €
Area 1.761.000 m2
Design
2010 – 2011
Construction 2011 – 2013

Description

The new headquarters of the CTM will be situated in the future Technological Park of Central Catalonia (Parque Tecnológico de la Cataluña Central) . In general terms, the building has a rectangular shape and is formed by a basement and three gradient floors.​

The basement will be destined to parking lots and in the rest of the floors will be placed the big format studios-laboratory, hybrids locals of offices-studios-laboratory of average format and diverse areas reserved for offices.​

In order to gain useful built surface and create a diaphanous sensation, the expansion joints of the gradient floors are built with connectors avoiding the double of pillars.​

The horizontal structure is built with floor slabs of bidirectional post-tensioned slabs of reinforced concrete supported by pillars.​

Related Projects