Details

Architect GCA
Developer PARADORES DE TURISMO DE ESPAÑA
Builder VIAS
Location BEGUR – GIRONA
Cost
Area 13.870 m²
Design 2015 – 2016
Construction 2017

Description

Isolated rectangular building with hotel use, located in a cliff on the Costa Brava, in Begur. The original building dates from 1965, but was expanded later in 1973. It consists of two semi-basement floors with service uses; kitchens, warehouses and staff accommodation, a ground floor where administrative areas, reception, dining rooms and the bar are located and two type floors which contain the rooms.

The structure is solved with reinforced concrete porticoes where unidirectional slabs of self-supporting joists without compression layer rest. In the extended building, the slabs consist in ceramic joists with compression layer.

The consolidation and rehabilitation contemplates specific actions in the structure such as new stairs, opening of new holes and the construction of an indoor pool area. As a most remarkable performance, the construction of a new suspended facade, in the area of the main access, stands out from a metal truss; where also the new emergency stairs of the floors of the hotel are hidden.

Related Projects