Details

Architect ESTUDIO MIRALL
Developer DEPARTAMENTO DE EDUCACIÓN / GISA
Builder
Location CASTELLBISBAL – BARCELONA
Cost 2.031.000 €
Area 6.062 m2
Design 2005
Construction 2006 – 2007

Description

Enlarged with a bloc of new classrooms the edifice appears like an extension of the previous one and grows at the ground floor plus two floors. A new service nucleus stays independent respecting the rest of the building. A metallic substructure is supported by an existing a slab of existing floor slab and conforms the new kitchen. By eliminating the existing slope in front of the buildings area appears a footbridge metallic structure accessing it and maintaining the step on the ground floor level.

The basement area of the existing building is reformed and opens like a gap in the sanitary floor slab to place a stairway that will communicate with the ground floor. At the basement level are demolished two sections of load-bearing wall that will be substituted by metallic beams under the floor slab. In the reinforced concrete walls are opened gaps that will stay on façade to be able to put the access doors and windows, situating metallic vertical beams in specific points to transmit the foundation loads.

Related Projects